Broer van God (Nieuwste boek van Ivan Wolffers)

Drie medische studenten belanden, halverwege de jaren zestig, bij een bezoek aan Parijs samen in een bed. Berend van Doornenbos zal zich ontwikkelen tot een invloedrijk gynaecoloog. Marga de Penasse, voorvechter van meer seksuele rechten voor vrouwen, wordt zijn echtgenote. Hun vriend Kasper de Vos gaat bij zijn vader, eigenaar van een farmaceutisch bedrijf, werken. Van Doornenbos koestert hoogmoedige medische idealen, maar gaandeweg – en zonder het zelf in de gaten te hebben – ontdoet hij zich van zijn principes. Aan één ding houdt hij tot aan het eind van zijn ontspoorde leven loyaal vast: zijn grote liefde.

Paperback
ISBN: 9789029521406
Prijs: € 19,99
Publicatiedatum: 24-10-2017

Koop dit boek nu

Als de tijd voor altijd stil zou staan

omslag-boek-ivan-wolffers

Over leven, liefde, tijd en dood
‘Wat betekent “ik zal je nooit vergeten?”‘ vraagt Helena, die tweeënhalf jaar oud is. Ze heeft die woorden in een liefdesliedje gehoord. Nooit, een woord dat net zo moeilijk is als altijd of eeuwig. De werkelijkheid ligt tussen even en oneindig en is tijdelijk.
Misschien is dat wel het moeilijkste van kanker, dat je gedwongen wordt om je horloge gelijk te stellen met de werkelijkheid van de levensduur. Liever geloof ik in sprookjes over eeuwige jeugd en zing ik liedjes over liefdes die sterker zijn dan de dood.’

Wat verandert er wanneer je ervan doordrongen raakt dat je leven eindig is?
Al jarenlang leeft Ivan Wolffers met de wetenschap dat er kanker in zijn lichaam zit. In Als de tijd voor altijd stil zou staan beschrijft hij nauwgezet wat die ziekte voor invloed heeft op zijn leven. Alles komt in een ander daglicht te staan omdat het besef van tijdelijkheid ervoor zorgt dat tijd zijn kostbaarste bezit blijkt te zijn geworden.

Off the record
Dit boek is confronterend en ontroerend tegelijk. Erin lezen doet je nadenken over de belangrijke zaken in het leven en scheidt ze eenvoudig van de onbenulligheden. Dat is de kracht van het woord. – MB

Romans

Ik schrijf ook romans. Omdat ik zoveel andere dingen ook doe is het verwarrend voor mensen die in de boekwinkel komen. Ook de verkopers van boeken vinden het lastig en soms worden mijn romans per abuis tussen de medische voorlichtingsboeken geplaatst. Maar met al dat andere werk hebben de romans niet te maken, behalve misschien dat ze geschreven zijn met een zelfde passie om met taal vorm te geven.

Mijn literaire debuut verscheen in 1980: De laatste Handelsreiziger. In 1993 verscheen een pocketeditie van deze roman. ‘Het zout van de dode zee’ (1982 en pocketeditie in 1994), ‘De vier rivieren uit het paradijs’ (1984) en ‘Het laatste eiland’ (1986) vormen samen een romancyclus: Aardrijkskunde van het geluk. Het boek ‘Op zoek naar het paradijs’ (1989) kan beschouwd worden als een boek dat bij die cyclus hoort en dat de bronnen ervoor aan de lezer zichtbaar maakt. ‘Liefste, mijn liefste’ (1992) was de meest succesvolle roman. Er verschenen drie drukken en er werden meer dan 10.000 exemplaren van verkocht.

Daarna verscheen de roman ‘Het gevangen beeld’ (1994) en in 1997 verscheen ‘De verliefde waria’. Al deze boeken verschenen bij uitgeverij Contact in Amsterdam.
In 1999 verscheen bij uitgeverij de Geus de bundel essays: ‘Gekleurd Nederland. De ondraaglijke eenzijdigheid van de Westerse cultuur’. In 2003 verscheen de roman ‘Het geheim van de man’.

Meer boeken van Ivan Wolffers